1250 kVA Cummins KTA50 | AGC4 MKII en Simatic

Of een 18 ton wegende 30 ft-container nog mobiel te noemen is laten we open voor interpretatie, toch zal dit aggregaat door het hele land ingezet worden. De lengte wordt gebruikt voor aanvullende coulissedemping, wat samen met de frequentiegeregelde koelfan de geluidsuitstoot van dit enorme vermogen tot woonwijkniveau terugbrengt. De besturing- en schakeltechniek van deze container is in zijn geheel ondergebracht in een op-maat-gemaakte schakelkast in de zijkant van de container. Dit ziet er niet alleen imposant uit, maar maakt het ook nog eens zeer bereikbaar.

Het aggregaat maakt gebruik van VPN-gebaseerde remote management opties en geavanceerde DEIF AGC4 MKII en Siemens Simatic besturing. Door deze besturing is het aggregaat geschikt voor synchrone net-overnamen, net-ondersteuning en eilandbedrijf. Naar wens van de klant is dit aggregaat verder bijzonder rijk uitgerust met netondersteuning-opties: Peakshaving, Mains Voltage Stability System, Start/Stop Next Generator, Close Before Excitation, aanvullende aansluitbeveiligingen en beveiligingen tegen overtollige decentrale generatie (zowel intern als aansturing voor een extra extern systeem).

Een synchrone netovername is een situatie waarbij een aggregaat de netvoeding overneemt, zonder dat de verbruikers hier ook maar iets van door hebben. De HOB-synchroonsets voor netovernames worden uitgevoerd met gestandaardiseerde bediening aan de hand van het geldende protocol in het Nederlands netbeheer, zodat onze klanten de netovernames op een veilige manier uit kunnen voeren.