NOODSTROOM

Te allen tijde voorzien zijn van energie is voor veel bedrijven essentieel. Daarom word vaak gekozen voor een noodstroom aggregaat. Wij leveren al meer dan 35 jaar noodstroom aggregaten, van klein tot groot. Hiervoor passen wij vaak gebruikte motoren met een lage urenstand toe, om aan de juiste prijs kwaliteit verhoudingen te voldoen.

In overleg met de klant word gekeken naar de beste oplossing. Hierbij geven wij advies over de juiste besturing en zorgen we ervoor dat het aggregaat aan de juiste criteria voldoet. Zo is het vaak nodig dat het aggregaat in geval van een net storing automatisch opstart en de installatie overneemt, maar ook synchroon weer terug gaat wanneer de storing is opgelost zodat de installatie niet nog een keer in het donker zit. Door het toepassen van hoogwaardige besturingssystemen en ons hierin te specialiseren, kunnen we de juiste service leveren, niet alleen bij levering maar ook in de toekomst.

Toepassingen van HOB noodstroomaggregaten

Toepassing noodvoorziening

Automatische generatorcontroller: DSE8610

Cummins KTA60 – 1800 kW

Stamford generator, 400 volt – 50Hz

Toepassingen voor noodstroom

Dit noodstroomaggregaat van 2250 kVA hebben wij gemaakt voor een kwekerij. In geval van een netstoring neemt dit aggregaat de kritieke delen van de installatie over. Dit aggregaat is voorzien van een automatische generator controller van DSE. Voor deze installatie hebben wij ook de besturingskast met eveneens DSE geleverd. Deze besturingskast stuurt zowel het aggregaat als de 20 kV netschakelaar aan. Omdat het aggregaat (in een andere ruimte) op grote afstand van de besturingskast staat is in deze toepassing gebruik gemaakt van aansturing over glasvezel.