LICHT EN GELUID

Voor de film- en evenementenindustrie maken wij regelmatig op maat gemaakt aggregaten van verschillende vermogens. Voor deze vakgebieden zijn stille en compacte uitvoeringen een noodzaak om opnames of optredens niet te verstoren en ook op minder toegankelijke locaties te kunnen werken.

Speciaal voor deze vakgebieden maken wij dubbel-gedempte aggregaten in bussen of vrachtwagens. Gezien het gebruik van gevoelige apparatuur, zijn aggregaten voor deze toepassingen (altijd) voorzien van een elektrische toerenregeling om strak 50 Hz te kunnen blijven draaien onder variërende vermogens. Ook wordt er ook vaak een mono-fase schakeling toegepast.

Toepassingen licht en geluid

Ingebouwde aggregaten

De aggregaten die zijn geplaatst in bussen of vrachtwagens brengen in vergelijking met onze standaard-aggregaten een aantal technische uitdagingen met zich mee. Zo mag de gehele combinatie inclusief brandstof niet meer wegen dan vijfendertighonderd kilo (bus uitvoering). Speciaal hiervoor wordt met de constructie zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van aluminium. Ook de luchtstroom door de constructie is speciaal voor deze toepassing opgezet, wat niet alleen resulteert in een efficiënte warmtehuishouding, maar ook een significante geluidsreductie veroorzaakt.

Gezien deze aggregaten in binnen- en buitenland worden toegepast, en hierbij soms ook in temperaturen ver onder 0° terecht komen, kan er voor worden gekozen om de luchtstroom te beperken om de motor op temperatuur te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld door het regelen van de fan-snelheid of verkleinen van het lucht-aanzuigoppervlak.