1000 kVA Cummins QST30 | AGC4 MKII en Simatic

Deze 1000 kVA Cummins synchroonset is het grootste model dat wij in kast aanbieden en inmiddels de vijfde in de serie. Het maakt gebruik van een frequentie-geregelde koelfan, VPN-gebaseerde remote management opties en geavanceerde DEIF AGC4 MKII en Siemens Simatic besturing. Door deze besturing is het aggregaat geschikt voor synchrone net-overnamen, net-ondersteuning, en eilandbedrijf. Ook is het aggregaat uitgerust met speciale power management-opties, wat het mogelijk maakt het aggregaat toe te passen in complexe noodstroom- en loadshare-applicaties.

Een synchrone netovername is een situatie waarbij een aggregaat de netvoeding overneemt, zonder dat de verbruikers hier ook maar iets van door hebben. De HOB-synchroonsets voor netovernames worden uitgevoerd met gestandaardiseerde bediening aan de hand van het geldende protocol in het Nederlands netbeheer, zodat onze klanten de netovernames op een veilige manier uit kunnen voeren. De frequentiegeregelde koelfan reduceert de geluidsuitstoot en maakt deze machine zeer geschikt voor netovernames in bewoond gebied.

Als een van de grootste sets in ons assortiment is dit aggregaat bijzonder rijk uitgerust met power management- en netondersteuning-opties, wat het multifunctioneel inzetbaar maakt. Zo is dit model uitgerust met de functies Peakshaving, Mains Voltage Stability System, Reverse Power System Analoog, Start/Stop Next Generator, Close Before Excitation (CBE) én (uitzonderlijk grote) netovernames in loadshare.